Információk

Ismertető a weboldal koncepciójáról és tartalmáról
Újbuda Retro
Site Admin
Hozzászólások: 126
Csatlakozott: 2015.02.14. 12:35
Kapcsolatfelvétel:

Információk

HozzászólásSzerző: Újbuda Retro » 2015.02.15. 14:20

 
Kedves Látogatók!


Az Újbuda Retro weboldalon a XI. kerület múltjának helyszíneit, útjait, utcáit, tereit, parkjait, épületeit felvonultató, igényesen elkészített és folyamatosan bővülő fényképgyűjtemény megjelenítése a cél.

- Az alapkoncepció az, hogy ne csak a múlt képei magukban, hanem a múlt és a jelen képei együttesen jelenjenek meg a feltöltések között, ami kiváló összehasonlítási alapot ad majd a megtekintőknek: Milyen volt és milyen lett?

- A feltöltött képek minősége nem változik, azok két gombnyomásra eredeti felbontásukban és méretükben bárki által letölthetők maradnak és így a weboldaltól függetlenül is lehet bennük gyönyörködni, zoomolni, vagy akár pár képet oda-vissza váltogatva megszemlélni a részletes különbséget közöttük.

- A posztokba beszúrt - A terület 3D-s környezetben - című link közvetlenül lehetővé teszi a helyszínek 3D-s módban történő virtuális bejárhatóságát a Google térképen. A növényzet nagysága gyakran drasztikus mértékben befolyásolja az átlátást, így a hozzászólásban szereplő egyetlen kimentett képkocka nem elegendő a terület áttekintéséhez. Használjuk ki a virtuális barangolás lehetőségét!

- A Google 3D-s térképe állóképek tömegéből sajátos technológiával "összemontázsolt" virtuális környezet. Ezen technológia velejárója a torzítás, melynek mértéke úgy nő, ahogy egy épületre, útszakaszra való merőleges rálátásunk szöge változik (nő vagy csökken). Az ebből a térbeli megnyújtásokból keletkező "optikai csalódás" ne tévesszen meg senkit, miközben összehasonlítja a régmúlt képeit a jelen dimenziójával. Ha merőlegesen nézünk rá egy felületre (síkra), akkor lesz a torzítás mértéke a legkisebb.

- Fontos, hogy az oldalon ne legyenek téves adatokat tartalmazó információk, pl. rossz helyszínmegjelölések. Ennek a felelősségteljes munkának az alátámasztására is szolgál a hozzászólásokból meghívásra kerülő térképes funkció.

- A már meglévő egyes posztok tartalma nem csak képeit tekintve, de szövegében is változhat utólag. Egy-egy kapcsolódó fotón látott helyszín, esemény leírása ugyanis a későbbiekben is bővülhet, érdekes információkkal kiegészülhet. Így idővel egy valódi digitális múzeum áll majd rendelkezésünkre a XI. kerületről.


A weboldal és a képek böngészéséhez kellemes időtöltést kívánok!
 

Vissza:

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 1 valamint 0 vendég

cron